Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

«Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στο Δ.Δ. Σιάτιστας» προϋπολογισθείσας δαπάνης 168.165,00 € (ΔΩΡΕΑ «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΕΩΣ»)

«Το «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΕΩΣ»  απέστειλε στο Δήμο Βοΐου την από 21-12-2012 επιστολή στην οποία αναφέρονται τα παρακάτω:

Σας γνωρίζουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 2 του Οργανισμού Διοίκησης και Διαχείρισης του Κοινωφελούς Ιδρύματος με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΕΩΣ», του οποίου έχουμε την τιμή να είμαστε εκτελεστές των διατάξεων του, ποσοστό ύψους 43% εκ των καθαρών ετήσιων εισοδημάτων του Ιδρύματος διατίθενται για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας στην πόλη μας, τη Σιάτιστα. 

Επιπλέον, σύμφωνα με το άρθρο 17 του εν λόγω Οργανισμού, το Ίδρυμα απευθύνεται στο Δήμο Σιάτιστας και ζητά να πληροφορηθεί στις σχετικές τοπικές ανάγκες, όπως ειδικότερα όλα αυτά ορίζονται στην αναφερόμενη διάταξη, του Δήμου, έχοντος συμβουλευτική και μόνο γνώμη επί του προκειμένου.
 
Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 7-10-2010 σας αποστείλαμε απόσπασμα της 483/2010 πράξης του Ιδρύματος, σύμφωνα με την οποία η Δ.Ε, κατόπιν της υπ'αριθμ. 46/2010 απόφασης του Δ.Σ. του Δήμου Σιάτιστας περί υποβολής προτάσεων στο Ιωαννίδειο Ίδρυμα για την εκτέλεση έργων κοινής ωφέλειας, αποφάσισε ομόφωνα: Την έγκριση της πρότασης του Δ.Σ. Σιάτιστας και την άμεση χρηματοδότηση για την κατασκευή γηπέδου 5χ5 στην περιοχή
Βρέτου
, το οποίο αποτελεί τμήμα του έργου που αποτυπώνεται στο αποσταλέν τοπογραφικό διάταγμα και εν συνεχεία, εφ' όσον υπάρχει διαθέσιμο κονδύλιο, τη χρηματοδότηση για την κατασκευή γηπέδου τένις. 

Να μας αποσταλεί τεχνική περιγραφή και προϋπολογισμός του έργου για να γνωρίζει και το ύψος της τελικής δαπάνης. 
Όρος απαραίτητος η ονομασία του έργου αυτού, να φέρει το όνομα του ευεργέτη Δημητρίο Ιωαννίδη. Επίσης να αναθέσει την επιμέλεια της παρακολούθησης και της καλής εκτέλεσης των έργων στο Δήμο Σιάτιστας.
 
Επειδή ήδη έχει παρέλθει αρκετός χρόνος από τη λήψη της ανωτέρω απόφασης, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την υλοποίηση ή μη του συγκεκριμένου έργου».
Για το σκοπό αυτό η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει συντάξει την υπ. αριθμ. 7/2011 μελέτη με τίτλο: «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στο Δ.Δ. Σιάτιστας», η οποία ελέγχθηκε και θεωρήθηκε νόμιμα, προϋπολογισμού 168.165,00 € μαζί με τον ΦΠΑ.
 
Παρακαλείται το Δ.Σ. να:
• Αποδεχθεί τη δωρεά κατασκευής του ανωτέρω έργου από το «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΕΩΣ» (στον Προϋπολογισμό του Δήμου οικονομικού έτους 2012 & στο
Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2012 είναι γραμμένο).
• Εγκρίνει την ανωτέρω μελέτη.
• Καθορίσει τον τρόπο εκτέλεσης του ανωτέρω έργου με δημόσιο διαγωνισμό και
• Ψηφίσει τη σχετική πίστωση.
-------------------------------------------------------
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ο  δημοτικός Σύμβουλος κ. Καραμπατζιάς Μιχαήλ δήλωσε να γίνει αναβολή επιμένω ότι πρέπει το γήπεδο 5Χ5 να γίνει στη Γεράνεια, εκεί υπάρχει άλλο γήπεδο.
Οι υπόλοιποι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι εγκρίνουν.
Το Δημοτικό Συμβούλιο
ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

1. α) Αποδέχεται τη δωρεά εκτέλεση του έργου «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στο Δ.Δ. Σιάτιστας» προϋπολογισμού 168.165,00 € από το «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΣΙΑΤΙΣΤΕΩΣ».
β) Εκφράζει τις ευχαριστίες του Δήμου προς το «ΙΔΡΥΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
ΣΙΑΤΙΣΤΕΩΣ».
γ) Το γήπεδο 5χ5 το οποίο θα κατασκευασθεί θα φέρει το όνομα του Ευεργέτη ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΙΩΑΝΝΙΔΗ.
2. Εγκρίνει την υπ’ αριθμ. 7/2011 μελέτη του έργου: «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στο Δ.Δ. Σιάτιστας» προϋπολογισθείσας δαπάνης 168.165,00 € με Φ.Π.Α. την οποία συνέταξε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βοΐου.
3. Ορίζει όπως η εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στο Δ.Δ. Σιάτιστας» γίνει με δημόσιο διαγωνισμό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1418/84, και του Π.Δ. 609/85 για Δημόσια έργα όπως τροποποιήθηκαν και κωδικοποιήθηκαν με το
Ν.3669/08, τις διατάξεις του Π.Δ. 171/87 για τα Δημοτικά έργα και με την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βοΐου.
4. Ψηφίζει πίστωση 168.165,00 € με τον Φ.Π.Α. σε βάρος της εγγραφής του σκέλους των εξόδων με Κ.Α. 15.7326.40 με τίτλο: «Κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου 5χ5 στο Δ.Δ. Σιάτιστας» του προϋπολογισμού χρήσης 2012 και εγκρίνει όπως αυτή διατεθεί για τον προαναφερόμενο σκοπό.
5. Παραπέμπει το θέμα στην Οικονομική Επιτροπή για τον καθορισμό των όρων διακήρυξης.
6. Αναθέτει στην κ. Δήμαρχο την παραπέρα ενέργεια.
Η απόφαση αυτή έλαβε αύξοντα αριθμό 330/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ