Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: Διοργάνωση Διεθνούς Ποδηλατικού Σιρκουΐ και Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας




Με σπουδαίους αγώνες, αλλά και με γιορτή για το ποδήλατο, σκοπεύει να κάνει τα 50χρονα γενέθλια του, ένας από τους σημαντικότερους ομίλους της χώρας, το ΒΕΛΟΣ.

Σε συνεργασία με την Ε.Π.Σ.Μ.Α.Θ και το ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν δύο μεγάλες διοργανώσεις που θα έχουν και πανηγυρικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 22 του μήνα, στις 5 το απόγευμα, θα πάρουν εκκίνηση από το Λευκό Πύργο ποδηλάτες από επαγγελματικές ομάδες, Διεθνούς Φήμης, όπως η ιταλική Amor e vita, η γερμανική Nutrixxion, η ολλανδική Twc, με συμμετοχή των κορυφαίων ποδηλατών, όπως του Γιάννη Ταμουρίδη, ο οποίος αμέσως μετά το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη γι ‘αυτό το λόγο.


Με το τέλος του Διεθνούς Ποδηλατικού Σιρκουί, είναι προγραμματισμένη (7 μ.μ) η λαϊκή ποδηλατοδρομία με ελεύθερη συμμετοχή όλων όσων διαθέτουν ποδήλατο, πάνω στους ίδιους δρόμους, δηλ εκκίνηση από το Λευκό Πύργο και στη συνέχεια δια μέσου των οδών Ν. Γερμανού – Τσιμισκή – Σαλαμίνος – Λ. Νίκης τερματισμός στο Λευκό Πύργο, συνολικής απόστασης τεσσάρων χιλιομέτρων.
Θ’ ακολουθήσουν κληρώσεις δώρων σε είδη ποδηλάτου, καθώς και εκπλήξεις που ετοιμάζει το τμήμα Αθλητισμού Εθελοντών και Νεότητας του Δήμου, διά της αντιδημάρχου Μαρίας Πασχαλίδου.

Την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου στις 9 π.μ., ποδηλάτες της κατηγορίας ελίτ (ανδρών), θα κάνουν ένα μεγάλο ποδηλατικό ταξίδι, απόστασης 140 χιλιομέτρων, συνδέοντας τη Θεσσαλονίκη με τη Σιάτιστα, γιορτάζοντας έτσι τα 100 χρόνια απελευθέρωσης των δύο πόλεων από τον Τουρκικό ζυγό.

Ο τερματισμός των πρώτων ποδηλατών στη Σιάτιστα αναμένετε στις 2.00 το μεσημέρι, με τον ομώνυμο δήμο να είναι έτοιμος να υποδεχθεί με πανηγυρικές εκδηλώσεις τους ποδηλάτες.


(Από το Γραφείο Τύπου Δήμου Θεσ/νίκης)


ΔΗΜΟΣ ΒΟΪΟΥ: Με απόφαση της Δημάρχου Βοΐου ανατέθηκε η διοργάνωση Διεθνούς Ποδηλατικού Σιρκουΐ και Λαϊκής Ποδηλατοδρομίας στην Ένωση Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας – Θράκης, (Δ/νση: Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο Θεσσαλονίκης), έναντι του ποσού των 7.500,00€, λόγω της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας της εξειδικευμένης υλικοτεχνικής υποδομής καθώς και το γεγονός ότι η Ομοσπονδία είναι καθ’ ύλη αρμόδια να διοργανώνει αγώνες ποδηλασίας εγκεκριμένων από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΑΠΟΨΗ